Workshop Pilates

Perioada workshop

31 Octombrie – 1 Noiembrie 2020

Pret curs: 349 lei

Oferta inscriere

Pana la 15 Octombrie 2020
Reducere

Bonusuri

  • Pachet Student (manual + caiet + pix)
  • 3 x CD uri cu muzica Aerobic / Pilates
  • GHID Marketing Instructor Aerobic / Pilates
  • E book uri CADOU
  • Vouchere Reducere Fitness Education School
  • Discount oferit de colaboratorii Fitness Education School
Bonusuri cu valoare peste 300 lei

Pilates este o metoda de exercitii fizice – un sistem complet care se bazeaza pe controlul mintii asupra trupului, avand ca scop de a imbunatatii, ameliora-forta, mobilitatea, flexibilitatea, coordonarea si mentinerea pozitiei corecte a corpului.

Prin aceasta metoda se lucreaza corpul in intregime, toate grupele musculare, in asa fel incat nici una sa nu fie suprasolicitata, punandu-se un accent deosebit pe calitatea miscarilor nu pe cantitate.

Se va studia o gama larga de exercitii aplicand principiile metodei Pilates.

Istoricul Pilates

Pilatesul reprezinta una dintre cele mai utilizate si eficiente sisteme de exercitiu. Desi a aparut destul de recent in tara noastra, aceasta metoda a fost dezvoltata la inceputul anilor 1900, de catre Joseph Hubertus Pilates. Nascut in Germania in anul 1880, Joseph a fost un copil slabut si bolnavicios care suferea de astm , rahitism si febra reumatica, motiv pentru care s-a autoeducat in anatomie, gimanstica, box, yoga si arte martiale si si-a dedicat viata studiului corpului omenesc, dorind sa dobandeasca un fizic mai puternic si o minte sanatoasa. Pentru a corecta postura deficitara si respiratia ineficienta care pot conduce la probleme de sanatate majore, Pilates a dezvoltat o serie de exercitii viguroase si o varietate de aparate cu arcuri de rezistenta, la care puteau fi efectuate aceste exercitii.

Principiile Metodei Pilates

Metoda Pilates reprezinta o combinatie de elemente din yoga, dans si arte martiale, cu influente ale filosofiilor orientale si occidentale. Pilates a descoperit importanta construirii unui centru de forta, din care curge miscarea catre zonele periferice. Acest centru, pe care el l-a numit „Powerhouse” (casa puterii), este constituit din muschii care inconjoara corpul, exact sub mijloc, in jurul pelvisului, in zona lombara, muschii oblici si intercostali, fesele, muschii abdominali externi si interni si muchii care corespund zonei perineului. Exercitiile Pilates incep sau isi au originea intotdeauna in centrul „Powerhouse”. Metoda imbina peste 600 de exercitii, atat pentru corp cat si pentru minte.

Tehnica de executie si Masuri de precautie

Exercitiile de Pilates implica concentrare intensa, trebuie sa te concentrezi intens pe executia lenta a fiecarei miscari si asupra intregului corp, in timpul exercitiilor. Pilates te invata sa nu te lasi controlat de corpul tau, ci sa inveti sa il controlezi tu. Importanta majora nu o au exercitiile in sine, ci modul in care le efectuezi.

Pentru a avea control asupra corpului, toate miscarile trebuie sa porneasca din centrul de forta si sa curga catre exterior, catre membre. Miscarile sunt elegante si precise, dezvoltând forta si rezistenta prin concentrarea energiei in doar câteva eforturi precise, si nu in eforturi multe si necontrolate.

Pentru obtinerea rezultatelor urmarite in Pilates, cresterea cantitatii de oxigen inhalate si circulatia sangelui oxigenat spre fiecare segment al corpului sunt esentiale. Inhalatia completa si expirarea totala sunt cheia acestui proces. In exercitiile Pilates trebuie sa expiri odata cu efortul si sa inspiri la revenire,concentrandu-te la partea laterala si inferioara a plamanilor si nu la diafragma, astfel incat sa poti avea muschii abdominali incordati fara a restrictiona astfel cantitatea de oxigen primita de organism. O serie de exercitii de contractare si marire a cutiei toracice sunt folosite pentru a invata sa iti directionezi fluxul de aler inhalat spre partile laterale si inferioare ale plamanilor. In aceste exercitii inspirarea se face de obicei pe nas iar expirarea pe gura.

Structura unei clase de Pilates

Obiectivele lectiei: antrenarea rezistentei fortei/tonusului muscular, controlul mintii asupra trupului, avand ca scop de a imbunatatii, ameliora-forta, mobilitatea, flexibilitatea, coordonarea si mentinerea pozitiei corecte a corpului.
Echipamente folosite: – gantere (1-3 kg), corzi elastice, saltele etc.
Muzica: -80- 100 BPM la incalzire, 100 BPM in timpul antrenamentului.
Incalzirea: – durata 8-10 min – se pregateste progresiv organismul pentru efort. Cuprinde: exercitii de stretching simple (fandari, geoflexiuni, incalzirea membrelor superioare, inferioare, in principal incalzirea grupelor de muschi majore etc.)
Antrenament de baza: durata 20-30 min – clasa continua cu concentrare maxima asupra fiecarei miscari, printr-o respiratie profunda, o aliniere corecta a bazinului si a coloanei vertebrale, cu miscari efectuate cu precizie si control, prin repetari in numar mic dar cu o executie corecta.
Se va lucra treptat fiecare grupa musculara, punandu-se accent pe principiile Pilates (mai sus mentionate) respiratia, precizia, ritmul/flow, concentrarea, centrarea si controlul
Tonus- Ritmul/flow: -durata 15-20 min – are ca obiectiv dezvoltarea tonusului muscular a anumitor zone (ex: trenul inferior/superior/musculatura abdominala-core) – se pot utiliza gantere (maxim 2-3 kg, corzi elastic, minge fitness etc). Exercitiile vor fi executate cu miscari gratioase, intr-un mod fluent, care in combinatie cu o respiratie corespunzatoare, duc la un antrenament functional, bazat atat pe relaxare cat si pe tonifiere. Pilates este miscarea coordonata spre exterior dintr-un nucleu puternic, central fiind in zona abdominal.

Revenirea din efort/stretching: durata 4-5 min

– are ca obiectiv revenirea organismului la parametrii dinaintea intrarii in efort
– de asemenea, are ca obiectiv asuplizarea musculara
– se recomanda mentinerea unor posturi de stretching pentru aprox. 20 secunde/postura
– se recomanda alegerea posturilor de stretching care actioneaza asupra grupelor musculare majore, dar si stretchingul musculaturii prelucrate in partea antrenamentului de baza

Ce veti invata la workshop:

Burn Pilates ( lucrat cu gantere) – Este o clasa de pilates mai dinamica, pe tot parcursul antrenamentului sunt nelipsite ganterele, astfel incat se dezvolta armonios musculatura membrelor superioare iar grasimile asimilate in corp se ard mult mai rapid.

Flow Pilates (lucrat la saltea)- Exercitii speciale coordonate cu o buna respiratie si o postura corecta pentru a creste nivelul de fitness. Prin intermediul acestor exercitii se dobandeste un aspect mai suplu, tonifiat al intregului corp si remodeleaza cu precadere zonele care ridica cele mai mari probleme: fese, coapse, abdomen.

Pilates Slow – Este o clasa compusa dintr-o combinatie de exercitii de Pilates, acompaniate de posturi si exercitii de respiratie specifice claselor de Yoga, totodata utilizându-se ganterele. Clasa incepe cu un moment de stretching. Astfel se creeaza un antrenament care elibereaza stresul, ajuta la dezvoltarea coordonarii si a echilibrului, tonifica musculatura si va permite sa ardeti grasimile si sa va relaxati in acelasi timp.

Pilates on the Ball – Este o clasa executata cu ajutorul mingilor (de diferite marimi, pentru diferite inaltimi). Cu ajutorul lor veti tonifia muschii bratelor, abdomenul, fesierii. Beneficii: excelent pentru zona dorsala, mentine tonusul muscular, relaxeaza muschii incordati, imbunatateste echilibrul si coordonarea, subtiaza talia, ajuta la arderea accelerata a grasimilor.

Taxa Workshop PILATES: 349 lei

Sala OncosGym
Str Scortarilor nr 26

Acreditari

Formatori

null

Iulia Chiorean

Trainer Workshop Pilates

Iulia Chiorean este instructor de fitness si culturism acreditat din anul 2010 de Federatia Romana de Culturism si Fitness.

Iulia practica aerobicul si fitnessul de 10 ani, iar de 6 ani este sportiv de performanta legitimat in cadrul clubului sportiv Delta Power, unde a si devenit instructor de aerobic. Din 2008, Iulia preda Pilates, Taebo, Step, Belly-Dance, Fitt-Ball, Yoga, Circuit training etc.

Participarea la diferite training-uri si workshop-uri de specialitate, cursuri de perfectionare cu antrenori internationali, conventii atat nationale, cat si internationale etc. au contribuit la perfectionarea Iuliei in domeniul fitnessului si al culturismului si au transformat-o in specialistul pregatit sa iti indrume si tie pasii.

Contact

Date de contact

0747 227 878

office@fitness-education.ro

Sala Oncos GYM - str Scortarilor 26

Program apeluri telefonice: Lu-Vi: 10:00 - 18:00

    Inscrie-te acum!