fbpx
  • INFORMEAZA-TE SI FII CEL MAI BUN!

    • Home
    • News
    • Single News

Blog

Interviu cu George Avram, sportivul care a obtinut titlul de Spring Fitness Model

Dragii nostri, de curand am incheiat competitia Spring Fitness Model.

Am considerat oportun sa vorbim mai mult cu cel care a castigat aceasta competitie, George Avram.

Am descoperit despre George ca este un sportiv pasionat, de la care cu totii putem invata cel putin un lucru: determinarea. Va invit sa cititi interviul cu el.

1. Cand ti-ai descoperit pasiunea pentru sport si care au fost principalele motive pentru care ai pornit pe acest drum, al sportului, si nu altul?

George Avram: Primul contact cu sportul l-am avut la varsta de 8 ani cand am inceput sa practic atletismul. Am fost indrumat de fratele meu mai mare care, la aceea vreme, practica inot de performanta. La varsta de 15 ani si jumatate am incetat sa mai practic atletismul si am inceput culturismul de performanta in cadrul clubului sportiv Petrolul Ploiesti. Am ales viata de sportiv pentru ca sunt o fire energica si stiu sigur ca nu as putea sa activez in alt domeniu si sa am rezultatele pe care le am in acest minunat sport, fiind exact ceea ce ma reprezinta.

2. Cum descrii o zi din viata ta ca sportiv?

George Avram: O zi din viata mea incepe astfel: ma trezesc la 6:00 a.m., iar la ora 6:30 a.m. iau micul dejun. La ora 7:00 a.m. sunt deja pe drumul spre sala. Imi incep sesiunea de cardio, iar la 8:00 a.m. incep antrenamentul cu greutati. La 9:30 imi termin antrenamentul si am 30 de minute pauza. La 10:00 incep programul cu clientii si continui pana la ora 13:30, ora la care merg acasa si imi iau pauza de odihna pana la ora 16:00, dupa care ma reintorc in sala pentru a continua antrenamentul cu alta serie de clienti. Programul se termina la 20:30.

3. Ce consideri ca le lipseste romanilor pentru a avea un stil de viata sanatos?

George Avram: In primul rand educatia sportiva data de parinti si abia apoi cea din scoala. Nu ai nevoie de bani ca sa alergi in parc sau sa iti concepi un program sportiv pentru acasa. Ai nevoie de bani doar daca vrei sa practici sport de performanta, pentru ca ai nevoie de o alimentatie foarte bogata, suplimente, echipament adecvat sportului practivac, deplasari, pregatriri de concurs (cantonamente) etc.

4. Am aflat ca recent ai obtinut un titlu important din partea Federatiei Romane de Culturism? Despre ce este vorba si cum te simti in urma titlului obtinut?

George Avram: Recent, mai exact pe data de 29.03.2015, am obtinut medalia de aur la categoria 175 cm si titlul de campion absolut la Bodybuilding Classic in cadrul Campionatului Nationan de Bodybuilding Classic etapa de zona. Aceste titluri mi-au confirmat ca pot spera la performante mult mai inalte pe viitor si totodata o recunoastere a eforturilor mele.

5. Ce atuu-ri consideri ca sunt importante pentru a participa la o competitie? Cred ca sunt multi pasionati de sport interesati de acest aspect.

George Avram: In primul rand geneticul (in cazul sportului pe care il practic eu), apoi suportul financiar, determinare, spirit de sacrificiu si TIMP!

6. Care sunt obiectivele tale din punct de vedere al competitiilor sportive? Doresti sa mai participi si de ce, cum te ajuta?

George Avram: Urmeaza sa particip la Campionatul National de Bodybuilding Classic, dar scopul si visul este acela de a ajunge pe scena Campionatului European Body Building Classic ce se va desfasura anul viitor. Gandul ca voi ajunge la aceasta competitie ma motiveaza sa ma antrenez din ce in ce mai intens.

7. Stiu ca esti si antrenor personal in orasul tau? Cum ti se pare lucrul cu oamenii, cum iti castigi clientii si cum reusesti sa ii pastrezi?

George Avram: Da, sunt antrenor personal in Ploiesti. Intotdeauna am indragit doua lucruri: oamenii si sportul. Consider ca eu sunt puntea de legatura intre cele doua. In primul rand pentru mine nu sunt clienti pentru mine sunt „copiii mei” si au nevoie sa fie ghidati, protejati si invatati. Cei care ma aleg pe mine ca si Personal Trainer stiu ca vor avea langa ei un om care stie sa le explice exercitiile in cel mai corect mod, un om care le va recomanda cele mai bune si sigure suplimente, dar si cele mai bune sfaturi legate de nutritie. Toti clientii mei imi sunt foarte buni prieteni, fapt care ii face sa se simta apreciati si in siguranta. De aceea apeleaza la sfaturile mele pe termen nelimitat.

8. Care sunt cele mai comune greseli pe care le fac cei care vin sa se antreneze cu tine?

George Avram: Cea mai mare greseala este aceea ca vor sa obtina rezultate foarte rapide si cu orice pret. Aici intervin eu si le explic faptul ca important este sa ai un corp sanatos, iar frumusetea rezultata in urma antrenamentului vine ca un ”bonus”. Alte greseli frecvente ar mai fi: excesele alimentare, lipsa de odihna raportata la tipul de antrenament, serviciu, stil de viata, varsta, afectiuni, etc. si folosirea incorecta sau in exces a suplimentelor nutritive fara a consulta parerea unui specialist.

9. Spune-mi 3 trei lucruri pe care un antrenor trebuie sa le faca pentru clientii sai..sau impreuna cu ei. Lucruri obligatorii sa le spunem asa.

George Avram: Un antrenor personal este intotdeauna foarte aproape de clientii sai, el avand rol de psiholog in anumite situatii. Un antrenor personal trebuie sa fie intotdeauna la dispozitia clientului chiar si in afara programului de antrenament pentru a le supraveghea sau monitoriza evolutia. De asemenea, el trebuie sa fie intotdeauna informat in legatura cu starea psihica si fizica a clientilor.

10. Ce le recomanzi celor care doresc sa urmeze un curs de Instructor Sportiv, fie el fitness, aerobic, etc. sau sunt proaspat absolventi? Care este urmatorul pas pe care ar trebui sa-l faca?

George Avram: Sa se asigure ca cei care tin cursul vor impartasi cele mai noi si eficiente metode de antrenament, nutritie si alimentatie. Daca sunt proaspat absolventi, neaparat sa gaseasca o sala in care sa poata puna in practica ceea ce au invatat la curs. Cel mai important lucru este sa caute tot timpul informatii noi si utile pentru a obtine rezultatele dorite cu cei pe care ii pregatesc.

11. Banuiesc ca ai cativa sportivi preferati. Imi poti spune un top 3 sportivi din Romania si Top 3 sportivi din strainatate? De ce i-ai ales pe ei?

George Avram: Asa este, am sportivi preferati care imi ofera motivatie. In Romania sunt: Gheorghe Hagi, Nadia Comaneci, Ion Tiriac. Ii prefer si ii admir pentru ca au atins acele performante care nu au putut fi depasite de niciun alt sportiv roman din generatiile care au urmat. Din afara tarii am sa nominalizez 3 sportivi care practica si sportul meu preferat: sportul cu greutati. Ei sunt: Frank Zane, Franci Benfatto, Steves Reeves, culturisti clasici, eleganti, cu o musculatura bine definita si bineinteles un model pentru cei din jur!

Multumim pentru amabilitate, George!

Parteneri