fbpx
  • INFORMEAZA-TE SI FII CEL MAI BUN!

    • Home
    • News
    • Single News

Blog

Aqua Gym – O activitate sportiva pentru toate varstele

Apa este un mediu sigur, racoritor si confortabil pentru orice persoana. Beneficiile Aqua Gym pentru sanatate sunt nenumarate, iar ca Instructor Aqua Gym este bine sa cunosti si sa transmiti catre clientii tai beneficiile acestei activitati. Mai jos regasesti doar cateva, dar in cadrul cursului de Aqua Gym vei descoperi toate beneficiile acestei activitati.

Hidroterapia este recomandata inclusiv de catre medici, mai ales pentru reabilitarea genunchilor, soldurilor si a partii inferioare a spatelui. Flotabilitatea reduce impactul asupra articulatiilor, reducand eventualele prejudicii corpului.

Unul din beneficiile antrenamentului Aqua Gym este imbunatatirea circulatiei. Efectul de masaj al apei imbunatateste fluxul sanguin si reduce inflamatiile, contribuind, in acelasi timp, si la eliminarea toxinelor si deseurilor metabolice.

Apa ofera rezistenta izocinetica multi-directionala. Deoarece in apa se creeaza multe vartejuri, ea creste activitatea musculara. Practic, cu cat membrele se misca mai mult in apa, cu atat creste si rezistenta. Intr-un astfel de mediu, echilbrul si stabilizarea corpului joaca un rol extrem de important. Daca centrul de flotabilitate si centrul gravitational nu sunt aliniate la muschii de baza, atunci corpul va lucra mai mult pentru a nu cadea.

Apa ofera un antrenament muscular echilibrat, astfel ca poate fi practicat mai des si fara durere. Apa este reconfortanta si elibereaza organismul, fiind potrivita atat pentru persoanele in varsta (in special femei la menopauza), persoanelor supraponderale, dar si gravidelor.

Ca instructor Aqua Gym trebuie sa ai cunostinte solide de prim ajutor, ca echipamentul folosit de participantii la clasa corespunde normelor stabilite, ca nivelul de curatenie al apei este unul ridicat si ca supraveghezi activ fiecare persoana prezenta la curs.

Cursul de Instructor Aqua Gym din cadrul Fitness Education School este menit sa-ti oferte certificare nationala si internationala, in cadrul cursului parcurgand cele mai importante aspecte legate de activitatea de instructor Aqua Gym.

Urmareste www.fitness-education.ro si inscrie-te la curs pentru a-ti dezvolta o cariera de succes!

Parteneri