fbpx
  • INFORMEAZA-TE SI FII CEL MAI BUN!

    • Home
    • News
    • Single News

Blog

Beneficiile Omega 3

Auzim des cum consumul de grasimi dauneaza grav sanatatii. Acest lucru este adevarat, insa tot la fel de adevarat este si faptul ca avem nevoie de grasimi si ca exista si grasimi bune: OMEGA 3 pe care le gasiti din mai multe surse, cea mai comuna este pestele.

Corpul nostru nu poate produce acesti acizi grasi si tocmai de aceea trebuie sa identificam alimentele (macrou, hering, sardine, ton sau somon) sau suplimentele prin care putem aduce acesti nutrienti in organism.

Voi prezenta 5 motive pentru care OMEGA 3 este benefica:

1. Sanatatea creierului

Creierul uman este format din 60% grasimi bune si majoritatea acizi grasi precum OMEGA 3. Astfel OMEGA 3 este considerata necesara pentru functionarea optima a unor functii precum memoria, procesele cognitive sau de invatare si sustine concentrarea.

2. Sanatatea inimii

Acizii grasi OMEGA 3 ajuta la mentinerea nivelului colesterolului si a tensiunii. Sunt recunoscuti ca sustin o buna circulatie a sangelui devenind un element important al sanatatii arteriale.

3. Sanatatea articulatiilor

Grasimile din organism au un rol foarte important de lubrifiere a articulatiilor. Oamenii care au un regim prin care introduc in organism acizi grasi de calitate sufera mai putin de inflamatii sau dureri la nivelul articulatiilor.

4. Rolul in cazul sarcinii

Acizii grasi OMEGA 3 sunt vitali pentru buna dezvoltare a fatului. In timpul sarcinii, acesta isi ia acizii grasi OMEGA 3 de la mama, iar dupa nastere acest proces se face prin alaptare. De aceea se recomanda ca mamele sa aiba un regim bogat in OMEGA 3.

5. Rolul in imunitate

Acizii grasi OMEGA 3 ajuta organismul sa se protejeze. Pielea, care este cel mai mare organ are nevoie de acestia pentru a se proteja de temperaturi scazute de exemuplu. Studiile arata ca ei au proprietati anti-inflamatoare.

Parteneri