• INFORMEAZA-TE SI FII CEL MAI BUN!

    • Home
    • News
    • Single News

Blog

Legatura dintre apa, scaderea in greutate si un stil de viata sanatos

Apa este venerata de mult timp ca ingredient esential pentru pierderea in greutate, dar ce rol joaca ea in mentinerea unui stil de viata sanatos? Am exemplificat mai jos cateva beneficii pe care apa le are pentru organismul nostru:

Apa creste rata metabolica

Un studiu american a demonstrat ca apa consumata zi de zi creste rata metabolica la femei si barbati cu ~30%. Dupa consumul de apa rata metabolica ramane ridicata pana la 40 minute, corpul continuand sa lucreze pentru a arde calorii. Un pahar cu apa baut inaintea unei mese poate stimula pierderea in greutate.

Apa suprima pofta de mancare

Consumul de apa inainte sau in timpul meselor te vor face sa te simti mai plin, scazand astfel numarul caloriilor consumate si prevenind supra-alimentarea.

De asemenea, apa elimina confuzia intre sete si foame. De multe ori, simptomele deshidratarii sunt confundate cu cele ale foamei , iar prin pastrarea corpului hidratat asiguri un control mai bun asupra poftelor organismului tau.

Apa ajuta la refacerea muschilor

O problema frecventa cauzata de exercitiile fizice curente este oboseala musculara. Prin pastrarea corpului hidratat si inlocuirea fluidelor pierdute prin transpiratie permiti sistemelor interne sa functioneze la capacitate maxima. Apa sprijina, de asemenea, functia metabolic si transferul de nutrienti. Aceste procese sunt responsabile cu arderea grasimilor, dar si cu regenerarea celulara. Cu ajutorul apei esti gata pentru o noua zi de antrenament.

Apa elimina toxinele din organism

Apa este esentiala pentru functionarea normala a rinichilor. Acestia sunt responsabili pentru a inaltura toxinele din sange, dar si pentru eliminarea substantelor primite de la ficat. Prin grija acordata sanatatii digestive, te poti asigura ca organismul tau este capabil sa descompuna alimentele in mod corespunzator si sa absoarba nutrientii necesari.

Esti pregatit pentru o cariera in sanatate si sport? Fa un pas inainte si inscrie-te la unul din cursurile Fitness Education School!

Parteneri