fbpx
  • INFORMEAZA-TE SI FII CEL MAI BUN!

    • Home
    • News
    • Single News

Blog

Personal trainer sau Instructor pentru exercitii de grup?

Asadar, iti doresti o cariera in sala de fitness, dar nu stii ce specializare sa alegi. Ti se potriveste mai bine sa fii Personal Trainer (Antrenor Personal) sau Instructor pentru exercitii de grup (Instructor de Aerobic, de exemplu)? In acest articol iti oferim cateva informatii referitoare la fiecare din cele doua tipuri de antrenor mentionate. Speram sa le folosesti pentru a-ti construi o cariera de succes.

Instructorii de grup par ca se distreaza mult in timpul orelor pe care le practica (ceea ce se si intampla), dar credeti-ne ca inainte de a ajunge in sala de curs un instructor de grup petrece ore bune pentru a face o selectie buna de melodii si pasi pentru a ajunge la rezultatele dorite. Un instructor de grup participa la nenumarate workshop-uri si ateliere pentru a fi la curent cu ultimele coregrafii si petrece suficient timp in fata oglinzii pentru a performa in fata elevilor sai, la clasele la care este instructor.

Nu totul este, insa, despre tine si antrenamentul tau. Dincolo de acestea, ceea ce face ca un instructor de grup sa aiba succes sunt efectuarea programului in deplina siguranta si experienta motivanta pe care o ofera participantilor la clasa. Ca instructor de grup nu trebuie sa ai trac de public, sa iti placa sa fii in fata lor, sa ii inspiri si sa ii faci sa se simta bine in timpul orelor.

Energie si incredere sunt cele doua calitati pe care participantii la clasa le asteapta de la instructorul lor.

Un antrenor personal se identifica in multe aspecte cu un instructor de grup, trebuie sa fii fresh de la o ora la alta si sa ai o dorinta arzatoare de a educa, de a inspira si de a-i ajuta pe cei din jur. In cazul unui personal trainer/antrenor personal, clientul este cel care trebuie sa performeze mai mult in fata antrenorului, ci nu invers. Un antrenor personal trebuie sa aiba o capacitate mult mai dezvoltata de a-l motiva constant pe client sa fie cea mai buna versiune a sa. Sa il faci pe client sa terminte si ultimele exercitii din set, chiar daca spune ca nu mai poate, este o provocare pe care trebuie s-o duci la bun sfarsit cu succes.

Este posibil sa combini cele doua activitati, iar cursul de Fitness Instructor & Personal Trainer pus la dispozitie de Fitness Education School iti va dezvolta toate abilitatile pentru a avea succes in fiecare din cele doua roluri. Tot ce trebuie sa faci este sa fii natural si sa mentii nivelul maxim de performanta in fiecare activitate. Pentru a fi instructor de grup si antrenor personal acreditat te poti inscrie la curs pe www.fitness-education.ro

Parteneri