fbpx
  • INFORMEAZA-TE SI FII CEL MAI BUN!

    • Home
    • News
    • Single News

Blog

Sfaturi de cariera, pe care iti doresti sa le stii ca antrenor de fitness si personal trainer

Atunci cand ne alegem o cariera ne gandim la pasiunile noastre, la veniturile pe care le putem avea, la oportunitati sau mergem pe principiul „mai bine ceva, decat nimic”. Ar fi de dorit sa nu te afli in ultima situatie, caci implinirile se pot lasa asteptate timp indelungat. In plus, vrem sa credem ca, daca te afli pe aceasta pagina, esti interesat de o cariera de succes ca si antrenor de fitness sau personal trainer, ceea ce iti si dorim. Asadar, iata o lista cu cateva sfaturi de cariera pe care le poti pune in aplicare chiar inainte de a primi diploma acreditata de instructor de fitness:

– In engleza exista expresia „train hard„. Ei bine, aceasta poate avea si efecte negative asupra corpului tau sau al clientilor tai. Sa lucrezi corpul fara sa-i cunosti limitele si slabiciunile poate duce la afectiuni si o perioada de recuperare indelungata si grea. Adu-ti aminte intotdeauna ca, in sport, pentru a avea rezultate bune, ai nevoie de odihna. Masajul, sesiunile de stretching, baile reci ne ajuta sa ne recuperam dupa o sesiune intensa de antrenament.

Fiecare invata in ritmul sau. Aceasta realitate ne-a ajutat pe noi sa construim mai multe tipuri de programe si moduri de a preda, fie ele vizuale, audio, chinestezice sau o combinatie intre cele trei. Astfel, o data ce ai dobandit aceste cunostinte vei putea comunica mai usor cu clientii tai si ii vei tine mai aproape.

Cel mai simplu sfat este adeseori cel mai bun. De exemplu, stim ca trebuie sa bem suficienta apa in fiecare zi si sa mestecam bine alimentele. Aceste doua sfaturi nu dau gres niciodata, ba chiar au efecte mult mai bune decat multe tehnici de scadere in greutate.

Varietatea este condimentul vietii. Fie ca vorbim de diferite tipuri de antrenament sau locatii noi de antrenament, varietatea reuseste sa ne tina interesul crescut pe fiecare dintre noi, inclusiv pe clienti. Asadar, testeaza combinatii de antrenamente cardio, pilates, yoga, TRX, dar si locatii precum sala de fitness, parc sau plaja acolo unde este posibil.

Succesul se obtine la intersectia dintre pregatire si oportunitate. Sa ai o idee este un lucru pozitiv, dar faptul ca o scrii pe o lista de task-uri te face sa fii cu un pas inainte pentru a deveni reala. Creeaza un business plan sau un program si urmareste in fiecare zi pasii pe care i-ai facut pentru a ajunge mai aproape de indeplinirea obiectivelor tale. Aplica acest sfat atat pentru cresterea afacerii tale, dar si pentru monitorizarea evolutiei clientilor tai.

Cea mai proasta intrebare este cea pe care nu o pui. Cauta sa afli intotdeauna raspunsurile la intrebarile pe care le ai. Fie ca este vorba despre activitatea ta profesionala, tehnici pe care nu le cunosti foarte bine sau informatii legate de activitatea clientului, care te pot ajuta sa obtii rezultate mai bune, pune intrebarile potrivite.

Daca esuezi in a planifica, atunci vei planifica esecul. Niciun client nu este asemanator cu altul, prin urmare niciun program de antrenament nu trebuie sa fie asemanator cu altul. Seteaza obiective atat pentru tine, cat si pentru clientii tai, astfel incat sa ai o plaja de elemente intre care poti jongla.

Ce este important de retinut este faptul ca trebuie sa te gandesti activ la aceste lucruri, sa intelegi sensul acestora si sa incepi sa iti intocmesti planul. Iti uram mult succes! Echipa Fitness Education School.

Parteneri